top of page

Bilya

Krom çelik Düşük alaşımlı sertleştirilmiş krom çelik bilyalar mükemmel sağlamlık, yıpranmaya karşı dayanıklılık, çok iyi yüzey finisajı ve boyutsal kesinlik gösterirler. Hassas yataklarda, otomotiv sektöründe, pompalarda ve vanalarda, parlatma, tamburlama ve öğütme sektörlerinde kullanılırlar.


Paslanmaz çelik Bilyalar tüm paslanmaz çelik ailelerinde veya çeşitli ısı işlemleri durumlarında mevcuttur, özellikle korozyona karşı çok iyi derecede dayanıklıdırlar. Aerosol mikro pompalarında, gıda sanayisinde, havacılık, kimya, tıp, askeri ve denizcilik sanayisinde kullanılırlar.



Karbon çelik Düşük/yüksek karbon çelik bilyalar özelliklerini etkileyen farklı ısı işlemleri durumlarında tedarik edilebilirler. Temel olarak düşük hassas yataklarda, mobilyalarda, bisikletlerde, parlatma, perdahlama, tamburlama ve öğütme sektörlerinde kullanılırlar.



Metal alaşımlar Bronz bilyalar, pirinç, Ni bazlı alaşımlar (Hastelloy, Inconel®, Monel), Co bazlı (stelit), eskimeye dayanıklı alaşımlar (tungsten karbür, takım çeliği), alüminyum bazlı özel alaşımlar, titanyum ve diğer çok yaygın olmayan malzemeler. Havacılık, gıda, kimya, ilaç, petrol sektörlerinde kullanılırlar.


Sert metal Sert metal bilyaları (tungsten karbür, stellit®) mükemmel derecede eskimeye, aşınmaya ve çarpmaya dayanma özelliğine sahiptir. Yüksek derecede boyutsal kesinlik ile üretilebilirler. Ana kullanım alanları, akış ölçerler, yüksek yük ve lineer yataklar, alet makineleri, kayan kılavuzlar, hassas ölçüm aletleri, denizcilik, madencilik ve petrol sanayisidir.



Plastik Çok düşük yoğunluğa ve korozyona karşı dayanıklılığa sahip bilyalar. Farklı kullanım alanlarını (gıda, kimya, elektronik, hidrolik, ilaç, tıbbi sektörler, pompalar, vanalar) sağlamak için çok sayıda farklı türde ham madde mevcuttur.



Lastik Bilyalar esnektir ve kompresyona, eskimeye ve atmosfer olaylarına karşı oldukça dayanıklıdır. Pnömatik ve hidrolik uygulamalarda, yüzen veya sızdırmazlık elementleri gibi, çevre cihazları, gıda, otomotiv, tıbbi sektörlerde kullanılırlar.



Seramik malzemeler Bilyalar, mükemmel mekanik özelliklere, sağlamlığa, eskimeye, korozyona ve yüksek sıcaklıklara dayanıklılığa ve mükemmel yüzey finisajına sahiptir. Yüksek hızlı yataklarda, vakum pompalar, paslandırıcı ortamlarda pompalarda, yüksek sıcaklıkta uygulamalarda, havacılık ve askeri sektörlerde kullanılır.



Cam Cam bilyalar iyi mekanik özelliklere, korozyona dayanıklılık ve ısı sabitliğine sahiptir. Püskürtme, parlatma, öğütme sistemlerinde, ölçü aletlerinde, ilaç ve optik sektöründe, fotografik cihazlarda ve mürekkepli kartuşlar, dekorasyonlarda kullanılır.



Özel bilyalar Plastik ve seramik güçlendirilmiş bilyalar, antistatik plastik, oyuk metal ve plastik bilyalar, yarım küreler, dekoratif uygulamalar için renkli bilyalar, manyetik bilyalar, plastik kaplamalı metal bilyalar, özel uygulamalar için işlenmemiş bilyalar.



rulman - rulman fiyat - rulman satış - rulman toptan - rulman fabrikası
Özel bilyalar

7 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page